Dermapen

Dermapen ili drugačije nazvana kolageno indukciona terapija je vrsta mezoterapije koja je po efektima vodeća metoda za rešavanje i uklanjanje bora, hiper i hipo pigmentacija, strija, ožiljaka ( kao I ožiljaka od akni), celulita.

Odlični se efekti postižu i u tretmanima protiv starenja kože, za revitalizaciju umorne i sive, debele kože, za sužavanje proširenih pora, kao i u tretmanima protiv opadanja kose.

  

Efekti dermapenom se postižu na dva načina – farmakološkim dejstvom preparata, jer dermapenom omogućavamo da koktel prodire dublje u kožu baš tamo gde treba da ispolji svoje dejstvo i fizičkom stimulacijom kože mikroubodima, jer podstičemo kožu na samoregeneraciju.

Efekti ovog tretmana su:

- Ublažavanje i smanjivanje bora ( lica,vrata,dekoltea…)
- Ublažavanje i smanjvanje ožiljaka ( akne,operacije…)
- Podmlađivanje, anti-age efekat
- Regeneracija i biorevitalizacija kože
- Tenzioni efekat
- Apsorpciju vitamina hijaluronske kiseline i ostalih aktivnih supstanci
- Ublažavanje strija

Tok tretmana

Tretman započinjemo temeljnim čišćenjem kože odgovarajućim proizvodom prilagođenim tipu kože koja se tretira. Zatim sledi piling koji skida rožnati sloj, a preparati brže i efikasnije prodiru u potkožno tkivo. Nakon toga na lice se nanosi anestetik krema. Neposredno pre tretmana lice se dezinfikuje. Proces započinjemo nanošenjem aktivne ampule u zavisnosti od tipa i stanja kože kao i od efekta koji želimo da postignemo. Kružnim i horizontalnim pokretima mikroiglice će prodreti u kožu i podstaknuti stvaranje kolagena. Nakon tretmana nanosi se odgovarajuća dermokozmetika da dodatno nahrani i umiri kožu.

Dermapen koristi fine i tanke iglice, tako da pacijent oseća blago peckanje. Kod klijenata koji su osetljiviji na bol koristi se anestetik u obliku kreme.

U zavisnosti od tipa kože, intenziteta promena, vrste problema koji se rešava i regije koja se tretira da bi se postigli maksimalni rezultati, potrebno je uraditi 3 do 5 tretmana u seriji sa razmakom od  2-4 nedelje.
Kada se nakon serije tretmana postignu željeni efekti, veoma je važno održavati stimulaciju kolagena primenom tretmana održavanja na svakih 3-6 meseci.

 

Prednosti

Prednost

Omogućava lifting lica i otklanjanje bora, smanjenje pora i poboljšanje izgleda kože već posle prvog tretmana.

Prednost

Najbolji rezultati vide se na koži sa ožiljcima od akni, dubokim borama, kao i na strijama

Dermapen je elektronski uređaj koji koristi sterilne mikroiglice koje probijaju kožu vertikalno. Ono sto dermapen svrstava u sam vrh anti-age metoda 21. veka  je mogućnost podešavanja dubine prodiranja i vertikalni ugao uboda mikroiglicama čime se povećava efikasnost samog tretmana. Ujedno, zbog vertikalnog ugla uboda mikroiglicama se mogu sigurnije i bolje tretirati teško dostupna mesta (oko očiju, nosa i usana).

Mikroiglice, čija se dužina može podesiti, izazivaju vertikalne ubode na koži pod uglom od 90 stepeni i površinsko oštećenje kože koje podstiče njeno obnavljanje. Na taj način se stimuliše pojačana proizvodnja kolagena i elastina u fibroblastima, ćelijama koje su zaslužne za brže obnavljanje kože. Samim tim se koža podmlađuje prirodnim procesom regeneracije. Višestruko pojačana struktura kolagena čini kožu punijom i tako ispunjava postojeće bore, atrofične ožiljke, strije…


Takođe se stimuliše stvaranje novog sistema kapilara u koži kroz koji se odvija bolja cirkulacija pa i samim tim bolja prokrvljenost kože.

Klinički je potvrđeno da se nivo kolagena povećava za 100%.

Prednost dermapena je u tome što su njegove iglice pet puta tanje i čak 100 puta gušće od aparata koji rade na istom principu (dermaroleri). Dermapen je po dimenzijama veoma mali, pa je mnogo pogodniji za upotrebu i definitivno je efikasniji od dermalnog rolera. Velika prednost je i u tome što je tretman dermapenom brži i manje je bolan.


Nega nakon tretmana

Uveče ne treba skidati preparate koji su naneti nakon tretmana.
Narednog dana oprati lice mlakom vodom.
Izbegavati direktno izlaganje suncu i solarijum.
Šminka se može naneti 24-48h nakon tretmana.
Izbegavati vežbanje 12h nakon svakog tretmana.
Uklanjanje dlaka sa lica (nausnice, obrve…) voskom ili laserom ne bi trebalo raditi do 7 dana nakon tretmana.
Hemijski pilinzi ili drugi vidovi ubrzavanja eksfolijacije kože se ne bi smeli koristiti do 14 dana nakon tremana dermapenom.

Kod većine klijenata se javlja lak do umeren otok, zatezanje kože, crvenilo, osetljivost na dodir, svrab i petehije (modrice u vidu tačkica). Ovo je normalna reakcije kože i nakon  1-2 sata stanje se ublažava, a nakon 24-48 časova normalizuje.

Zakažite konsultaciju

Zainteresovani za naše usluge?

Zakažite konsultaciju

Popunite formu ispod, i neko od našeg osoblja će Vas kontaktirati u najkraćem mogućem roku. Hvala Vam na poverenju!