faq

Sta je laserska epilacija?

Laserska epilacija je brz, nežan i efikasan način za uklanjanje neželjenih dlačica sa trajnim rezultatima. Epilacija laserom predstavlja jedinu svetski priznatu i bezbednu metodu trajnog uklanjanja dlaka sa lica i tela. Lasersku epilaciju mogu raditi i muškarci i žene, na svim delovima tela, osim predela oko očiju.

Tretmani tela

U našem studiju radimo klasičnu anticelulit masažu, maderoterapiju i Vacuslimm tretmane

Princip rada diodnog lasera?

Laser usmerava koncentrisano svetlo u folikul dlake, koje se zatim pretvara u toplotu i na taj način sprečava sposobnost dlake da raste, bez ometanja ili oštećenja površine kože. U estetskom centru STAR dermacare koristimo najnoviji i najefikasniji diodni laser sa tri talasne dužine svetlosti, koji pored tamnih tretira I svetle I tanke dlake.

Koje su prednosti diodnog lasera sa tri talasne dužine svetlosti u odnosu na druge aparate za epilaciju?

Osmišljen tako da se može tretirati čak i veoma osetljiva koža, diodni laser sa tri talasne dužine svetlosti je pouzdano efikasan i preporučuje se za tretman na bilo kom delu tela. Bez obzira na kom se tipu kože primenjuje ostvaruju se maksimalni rezultati. Diodni laser sa tri talasne dužine svetlosti je laser najnovije generacije koji poseduje uređaj za hlađenje koji umiruje kožu i epilaciju čini bezbolnom.

Šta bi trebalo znati u vezi sunčanja i laserske epilacije?

Moguće je biti osunčan i raditi lasersku epilaciju. Međutim najbolje je ne biti osunčan jer ukoliko je boja kože slična boji dlake potrebno je uraditi više tretmana da bi se uklonile sve dlake. Neophodno je čuvati se od sunca dve nedelje pre i dve nedelje posle epilacije. Ukoliko se ne budete čuvali sunca postoji mogućnost pojave hiper/hipo pigmentacije ili pojave ožiljaka, a neophodno je koristiti zaštitni faktor 50. Zaštitni faktor 50 treba koristiti nakon epilacije, pri svakom izlasku na sunce, kao i dve nedelje pre epilacije da bi koža ostala svetla.

Iako je oblačan dan obavezno je koristiti zaštitni faktor. Nakon same epilacie treba izbegavati teretanu, saunu, đakuzi i bazene 24h-48h. Posle tog perioda sve aktivnosti su bezbedne. Ukoliko se sigurno pridržavate uputstva tokom leta, onda možete bezbedno i sigurno raditi lasersku epilaciju i tokom leta.

Koja je razlika između diodnog lasera i ipl-a?

Diodni laser u potpunosti uklanja dlake, dok dlake tretirane IPL-om sporije rastu i nakon kraćeg perioda opet su prisutne. IPL emituje visoku temperaturu koja može da ošteti kožu, dok diodni laser ima u sebi sistem hlađenja i sam tretman čini prijatnim za vas. IPL svetlosni snop se „ rasipa“ i nekontrolisano deluje na ostatak kože koju ne želite da tretirate, dok je laserski snop kontrolisan i usmeren na folikul dlake. Za razliku od IPL-a diodni laser može uspešno da tretira sve tipove kože.

Koji je najraniji uzrast za početak laserske epilacije?

Uslov za otpočinjanje procesa laserske epilacije kod mladih devojaka je – uspostavljanje menstrualnog ciklusa. Donja granica kod devojčica je 16 godina.

Laserska epilacija kao terapija

Laserska epilacija je idealno i jedino rešenje upalnih procesa korena dlake koji nastaje nakon depilacija voskom. Kod izvesnog broja devojaka, neprijatni gnojni procesi folikula dlake nastaju i iz drugih razloga (hormonske prirode, genetska predispozicija), pa je ovom slučaju laserska epilacija indikovana u terapijske svrhe. Rešenje ovog bolnog, neprijatnog i veoma upornog problema je uklanjanje izvora infekcije – korena dlake u okviru koga se gnojna infekcija formira. Jedino trajnim uklanjanjem folikula dlake se može rešiti problem bolnih upalnih procesa u predelu korena dlake, i posledičnih tamnih fleka i ožiljaka. U slučaju izražene maljavosti, a nakon detaljnog pregleda od strane endokrinologa i ginekologa, laserska epilacija kao pomoćno sredstvo u borbi protiv neželjenih dlačica.

Priprema za tretman laserske epilacije

Kada započnete process laserske epilacije, veoma je važno dlaku ne čupati sa korenom pincetom ili voskom, jer na taj način dlake dovodite u različite faze rasta što samo povećava broj laserskih epilacija. Pred tretman laserske epilacije, neophodno je da dlaku ne čupate 4 nedelje. Dlaka se može uklanjati brijačem ili depil kremom. Regija koja se tretira ne sme biti osunčana. Laserska epilacija se može raditi 2 nedelje nakon poslednjeg izlaganja suncu. Poželjno je lekaru koji radi lasersku epilaciju reći koje lekove trenutno koristite. Izvesni lekovi, antibiotic spadaju u grupu fotosenzitivnih lekova pa je potrebno uskladiti moment laserske epilacije i njihove primene. Na sam tretman je poželjno doći bez dlačica.

Koliko tretmana laserske epilacije je potrebno uraditi?

Obzirom da se najbolji rezultati postižu kada je dlaka u aktivnoj fazi rasta, tretman je potrebno ponoviti nakon 4 do 6 nedelja. Serija se obično sastoji od 3 do 5 tretmana.

Faktori koji mogu uticati na uspešnost terapije

• Boja dlake
• Tekstura dlake
• Boja kože
• Intervali između tretmana
• Nepoštovanje zadatog protokola
• Hormonski disbalans
• Ranije bolesti ili stanja
• Rast dlaka na regijama kao što su lice, vrat, pupak ili bradavice su pod uticajem hormona. U ovim regijama je moguće vrlo uspešno redukovati pojavu dlaka, ali je njihov rast nakon određenog vremena moguć.

Kontraindikacije

Epilepsija, psorijaza, vitiligo… Trudnoća i dojenje su fiziološka stanja u toku kojih takođe nije preporučljivo raditi tretmane laserske epilacije. Predeo oko očiju, ušna školjka i nos su regije koje se ne tretiraju laserom.

Najčešće predrasude u vezi laserske epilacije

Najčešće predrasude su vezane za lasersku epilaciju regije pazuha, prepona i dojki tj. eventualno štetnog uticaja laserskog zraka na linfne i mlečne žlezde. Treba napomenuti da laserski zrak prodire svega nekoliko milimetara duboko u kožu i njegov target je melanih u folikulu korena dlake, dok su limfne i mlečne žlezde duboko postavlljene structure do kojih laserski ne dopire.